Magyar Telekom – Egyéni keret rendszer

Viki | 2017-02-22

Magyar Telekom munkatársai, vezetői részére az alábbi készségfejlesztő tréningeket ajánljuk fel az egyéni képzési keretük felhasználása kapcsán.

 

  • Vezető szerepben lévő Kollégáknak:

A Fiatal Vezetők Akadémiája nyílt programunkat ajánljuk, ahol más vállalatok vezetőivel együtt dolgozhatnak egy-egy modulon.

Bővebb információ az alábbi linken:
http://www.coachingteam.hu/fiatal-vezetok-akademiaja/#more-129

 

  • Munkatársak részére ajánlott témák:


Önismeret – Személyiségtipológia – DISC

Egy nagyon könnyen érhető, a gyakorlatba rögtön beilleszthető személyiségtipológia modell, ami a magunk és mások megismerésének egy jó sorvezetője. Segít megérteni, hogy a másik miért teljesen máshogy működik, mint mi. A diagnózison túl a különböző személyiségekhez használható kulcsokról is beszélünk együttműködés, konfliktuskezelés vagy épp motiválás területein belül.


Nonverbális kommunikáció – A rejtett hatalom

Mindenki ismeri már, hogy a közlésrendszerünk csupán 7% a verbális, 38% vokális, és 55% nonverbális. Nemcsupán a magánéletben, de az üzleti helyzetekben is kiemelt fontosságú ki mennyire van tisztában, milyen hatása van a nonverbális kommunikációjának, és mennyire tudja olvasni a másik testbeszédét. A tréning ehhez nyújt segítséget.

 

Asszertív kommunikáció – Erőszakmentes önérvényesítés

Az asszertivitás nem más, minthogy azonos szemmagasában kommunikálunk a másikkal, nem uraljuk le, és nem hunyászkodunk meg. Önérvényesítés és együttműködés eredményes kombinációja, ami nemcsupán egy kommunikációs forma, hanem szemlélet és személyiség fejlődésünk velejárója. Tudatosan azonban bárki képes magabiztosan kéréseket, visszajelzéseket megfogalmazni, nem-et mondani, anélkül, hogy megbántaná a másikat.

 

Konfliktuskezelés – Van olyan, hogy win-win?

A konfliktusok mindennapjaink része, éppen ezért fontos, hogy jól legyünk velük. A személyiségükből adódóan generáljuk vagy épp menekülhetünk tőlük. A kezelésük viszont az eredményes együttműködésekhez elengedhetetlen. Segít, ha tudjuk épp milyen konfliktusról beszélünk, és hogyan érdemes kezelnünk, vagy akár megelőznünk azt. A tréningen azt is megtudhatod, mik a részedről előnyben részesített stratégiák, és mire érdemes a jövőben figyelned, ha olyan szituációkat szeretnél, ahol egyik fél sem sérül, és megszületik egy harmadik megoldás, ami túlmutat a kompromisszumon.

 

Énmárka – Látszódom?

A jól teljesítés már nem mindig elég, annak látszódnia is kell. Halljuk, olvassuk már mindenhol. Lehet egyetérteni, lehet nem, de aki elismerést szeretne, annak hasznos a magáról kialakult képet tudatosan alakítani. A lufifújást nem náluk lehet megtanulni, de aki a saját erősségeit, eredményeit szeretné jobban láttatni a szervezeten belül, kívül neki érdemes a tréningre eljönnie.

 


Feladatmenedzsment – Időgazdálkodás

Ez egy örök téma a 21 században az impulzus és email áradat korában. Nap, mint nap jelenik meg valami új applikáció, módszertan, ami rendelkezésre áll a feladatok menedzselésére. Na de, biztos, hogy tudjuk mi az igazán fontos, értékes számunkra? Látjuk-e a saját időrablóinkat? Hajlamosak vagyunk pl.: a meetingkultúrát hibáztatni? A tréningen az ökölszabályokon, trükkön túl a mélyére is megyünk a témának, hogy ne csak sebtapasz, hanem lényegi változás következzen be. Oh, és persze nem nálunk lesz a bölcsekköve, az irányt segítünk kijelölni.

 

Prezentációs technika – Merj kiállni! Légy provokatív!

Mindannyian ültünk már nagyon unalmas előadáson, amikor hiába volt a tartalom még érdekes is, de az előadó vagy épp a prezentálás csak gyengítette azt. Egy jó előadáshoz az előadás módja és a megválasztott eszköz, felület is nagyban hozzájárul. A tréningen ezeket vesszük sorra, sokat gyakorlunk, és mindenki visszajelzést kap. Elsősorban az előadásmódon dolgozunk, amit kiegészít a technikai eszköz, az ott használható trükkök, ökölszabályok.

 

  Projektegyüttműködés – A projekt szíve az emberi kapcsolatokban van!

Mindegy, hogy kis vagy nagy projektről legyen szó, eleje és vége mindig kell, hogy legyen a folyamatnak és az is biztos, hogy egy csapat dolgozik együtt, hogy a két vég között minél minőségibb termék jöjjön létre. A tréningen azokról az eszközökről és módszerekről fogunk beszélni, amelyek elősegítik a projektfázisok sikeres megugrását illetve támogatják az esetleges problémák, konfliktusok megoldását, hogy a projekt szíve tényleg az emberi kapcsolatokban legyen.

 

Angol nyelvi coaching

Szeretnéd feloldani az angol nyelvvel kapcsolatos blokkjaidat, gátlásaidat? Felkészülnél egy fontos tárgyalásra vagy prezentációra? Szeretnéd megtalálni  az igazi, belső motivációdat a nyelvtanuláshoz? Az egyéni 2in1 coaching ülésen segítséget kaphatsz ahhoz, hogy a nyelvtanulásban sikeres legyél, naprakész tudással és önbizalommal! Egyéni fejlesztéssel, egyedi csomagajánlattal várunk! 

 

  • Fontos információk:

– A tréningek 9-17 óra közt zajlanak, 1 naposak, és min 7 fővel indulnak el.

– Az időpontot a jelentkezőkkel együtt határozzuk meg.

– Helyszín a Coaching Team design tréningterme: 1027. Budapest, Jurányi u. 10. 1.em.

  • Díjazás:

– 1 tréningen való részvétel 30 000 Ft

– 2 trénigen való részvétel 50 000 Ft

– A tréningen való részvételt megelőzi egy skype beszélgetés és/vagy online igényfelmérő kérdőív.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*