Év Fiatal Vezetője Díjátadó

Viki | 2018-03-20

Február 21-én, szerda este került megrendezésre a 2017 Év Fiatal Vezetője díjátadó a Loffice Coworking iroda rendezvényterében. A vendégeket a Házikónak köszönhetően mindenféle finomság és pezsgő várta, így kellemesen telt az érkezés és a díjátadó kezdete közötti várakozás. Folyamatosan érkeztek a jelöltek, zsűritagok, partnerek és támogatók, hamarosan megtöltötték a sorokat.

A díjátadót 18 órakor Bite Barbara köszöntője nyitotta meg, amiben elmondta, hogyan indult útjára az Év Fiatal Vezetője díj három évvel ezelőtt, a vártnál is nagyobb érdeklődés övezte már az első évben is, ez pedig azóta töretlen. Röviden beszámolt a zsűri munkájáról, hogy milyen folyamaton keresztül kerültek ki a győztesek a 43 pályázó közül. Ez után Tóth Annamária beszámolója következett a díjról és a pályázókról, elmondta, hogy a pályázatok körülbelül fele érkezett nagyvállalati szektorból, a másik fele pedig majdnem egyenlő arányban oszlott meg kkv, állami és nonprofit szervezetek között. A zsűritagok is beszámoltak a munkájukról, hallhattuk a pontozás szempontjait, illetve azt, hogy ők személyesen hogyan élték meg a zsűrizésben való részvételt.

Az este egyik legérdekesebb pontja a kerekasztalbeszélgetés volt, ami során különféle témákat vitattak meg a jelen lévő zsűritagok (Vecsernyés Csaba,Dr. Kornai Gábor,Bodor Tibor ), illetve egy tavalyi pályázó, Hampuk Richárd. Terítéken voltak a vezetői életutak és mérföldkövek; kihívások, nehézségek és kudarcok, amikből utána sikert tudtak kovácsolni, illetve generációs különbségek és motivációs eszközök közötti különbségek áthidalása.

A kerekasztal beszélgetést egy playback színházi előadás követte, a Fabulatorium társulat jelenítette meg a díjátadón jelenlévők érzéseit, gondolatait interaktív, zenés formában.

Az interaktív kikapcsolódás után az evés-ivásé, valamint a beszélgetésé volt a főszerep, és miután mindenki feltöltődött testileg-lelkileg, újult erővel és kíváncsisággal ültünk le meghallgatni a 4 kategória nyerteseinek prezentációját, bemutatkozását. A paletta idén is színes volt, és mind a négy kategóriában rendkívül magas színvonalú pályázatokat, hihetetlenül inspiráló vezetői életutakat, és határtalan lelkesedést láthattunk.

A prezentációk után következett az este legjobban várt része, a díjak átadása.  A 2017 Év Fiatal Vezetője Díjat Paál Laura nyerte, aki a GE Global Operations IT vezetője. Az ő előadását különösen inspiráló volt hallgatni, az anyaság és a vezetés párhuzamba állításával egy olyan metaforát jelenített meg a saját vezetői életútján keresztül, amivel mindannyian (azok is, akik nem vezetők) kicsit közelebb kerülhettünk ahhoz az érzéshez, mit jelent igazán vezetőnek lenni.

A friss győztes felhívta a figyelmet: számára az a legfontosabb, hogy egy vezető olyan célokat tűzzön ki, ami egyfelől elérhető, és egyszerre inspiráló is. A jövő vezetőinek azt üzenete: az út során maradjanak „sebezhetőek” – ne a tökéletességre törekedjenek, ne a hibátlanságot keressék, hanem éljenek együtt a hibáikkal és tanuljanak belőlük.

Az értékelések alapján a kkv kategória első helyezettje Szirják Csaba, az OTT-ONE NyRT.szoftverfejlesztési részleg vezetője, a nonprofit kategória győztese pedig Benkő Fruzsina, Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary programjának megálmodója és vezetője lett, míg a közigazgatási szervezetek vezetői közül Balázsy Péter, Vas Megyei Önkormányzati Hivatalvezetője, megyei jegyző került az élre. A zsűri két különdíjast is jutalmazott Varga Tamás, a szállás.hu üzletfejlesztési vezetője, valamint Sipos Zsolt, a DolceDance kft., Events21 kft.tulajdonosának személyében.

Balázsy Péter

Benkő Fruzsina

Szirják Csaba

Paál Laura

 

Gratulálunk minden pályázónak és köszönjük azoknak, akik ott voltak a díjátadón. Jövőre találkozunk!

 

Coaching Team csapata

 

Az összefoglalót írta: Slezák Anikó


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*