A Lean In körök ereje

Viki | 2018-02-05

Mi, nők, jól ismerjük azt az érzést, amikor a barátnőinkkel egy forró csokit szürcsölgetve, megbeszéljük az Élet nagy dolgait, sokszor tanácsra sem várva, „ventillálunk” egymásnak. Mert vannak dolgok, amiket csak mi, nők tudunk megvitatni egymással. Ilyenkor motiválunk, együtt érzünk, és saját tapasztalatokat osztunk meg.

A japán Okinawa szigeten élő nők élnek a világon a leghosszabb ideig: átlagéletkoruk 95 év! Az egyik titkuk, az egészséges, mértékletes táplálkozás és az aktív családi élet mellett, a valahova tartozás. A szülők már kisiskolás korban a lányaikat egy kis baráti körbe, sorsközösségbe, az ún.Moai-ba helyezik, amely oltalmazza őket a legnehezebb élethelyzetekben is.

A Moai-ról a Fonó jutott eszembe a magyar kultúrából, amely hosszú évszázadokon át sokféle funkciót töltött be a nők életében. Az aktuális feladatok elvégzése közben tapasztalatot, tudást, bölcsességet, házi és szerelmi praktikákat adtak át egymásnak a különböző korosztályok. Végigkísérte az életüket, természetes volt számukra.

Vajon hova tűntek a fonók, és miért nincs helyettük más? Ahol helye lenne a fiatalok mellett az idősebb nemzedéknek, a tudásuknak, és ahol az ősi női erő a bizalommal párosulva csodákra lenne képes!

Az amerikai SherylSandberg, a Facebook  COO-ja elindított egy fantasztikus mozgalmat: arra biztatja a nőket a világ minden táján, hogy hozzák létre saját körüket, a barátnőikkel, munkatársaikkal, üzlettársaikkal. Találkozzanak rendszeresen, osszák meg sikereiket, kudarcaikat és tanuljanak belőlük! Használják ki azt az ősi bizalmat, ami a nők között nagyon rövid idő alatt képes olyan légkört teremteni, ahol nyitottság van, elfogadás és adni-vágyás.

A különböző családi hátterek és minták, a széleskörű tapasztalat és tudás, amellyel rendelkezünk, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy színes, izgalmas találkozók jöhessenek létre.

Hiszek abban, hogy ezek az önszerveződő kis körök képesek lesznek arra, hogy hozzásegítsék a tagokat egy olyan önbizalom, lendület és erő megtapasztalására és beépítésére, amely hozzájárul majd a nőkkel való egyenlő bánásmód megszületéséhez a munkahelyeken.

Tudni, hogy hol a helyünk a világban, mi a szerepünk a körülöttünk zajló változásokban, felismerni a bennünk rejlő erőt és az önmagunkba vetett hitet és élni vele, ez aLean In mozgalom missziója.

Aki a február 8-ai, évindító reggelire nem tud eljönni, várjuk szeretettel március 8-án, melynek témáját hamarosan megosztjuk Veletek!

Gallen Rita

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*