A rugalmasság sikerhez vezet avagy vezessünk helyzetfűggően

Siklós Barbi | 2019-02-06

A helyzetfüggő vezetés egy alkalmazkodó vezetői stílus. Ez a fajta stratégia arra buzdítja a vezetőt, hogy felmérje csapata tagjait, érzékelje a különbségeket és kiválassza azt a vezetői stílust, ami a legjobban illik céljaihoz és a körülményekhez. Vagy ahogyan Ken Blanchard vezetéselméleti szakember mondta: „A múltban a vezető egy főnök volt. Manapság a vezetők nem vezethetnek kizárólag a hatalmukból adódó erőre támaszkodva.”

A helyzetfüggő vezetés tehát az a választott model, amely segít a következőkben:

  • embereket és munkacsapatokat fejleszteni
  • kihozni a legjobbat az emberekből
  • egy közös vezetői stílust használni a szervezet minden szintjén

A helyzetfüggő vezetés rugalmas. Alkalmazkodik az adott munkakörnyezethez és a szervezet szükségleteihez. A helyzetfüggő vezetés nem a vezető egy bizonyos készségére alapszik, hanem a vezető választja meg azt a vezetői stílusát, ami a legmegfelelőbb a szervezet szükségleteihez.

A helyzetfüggő vezetés egyik kulcsa az alkalmazkodóképesség. A vezetőnek tudnia kell megválasztani azt a vezetési stílust, ami a legjobb a szervezetnek és a beosztottaknak. Tudnia kell mikor kell stílust váltania.

Eredet

1969-ben, Blanchard and Hersey kifejlesztették a Helyzetfüggő Vezetés elméletét. A 70-es évek végén a 80-as évek elején mindketten saját stílust alakítottak ki. Blanchard első könyve az “Egyperces menedzser,” melyet 1982-ben adtak ki. Hersey tovább fejlesztette a Helyzetfüggő vezetés modelt 1985-ös könyvében a „Helyzetfüggő vezető”-ben. A későbbiekben mindketten tovább finomították elméleteiket.

Blanchard szerint a helyzetfüggő vezetők hajlamosak az „irányító magatartás” (mit és hogyan) és a „támogató viselkedés” (elkötelezettséget kialakítani, kezdeményezés, pozitív hozzáállás) között választani.

A helyzetfüggő vezetési stílus követelményei

  • Éleslátás: A helyzetfüggő vezetőnek képesnek kell lennie arra, hogy megértse a beosztottainak szükségleteit és azután azokhoz a szükségletekhez igazítani a vezetői stílusát.
  • Rugalmasság: A helyzetfüggő vezetőnek észrevétlenül kell mozognia a vezetési stílusok között.
  • Bizalom: A vezetőnek el kell nyernie a követőinek a bizalmát.
  • Probléma megoldás: A helyzetfüggő vezetőnek meg kell oldania a problémákat mint. pl., hogy az adott munka el legyen végezve miközben a legmegfelelőbb vezetői stílust használja.
  • Coach: A helyzetfüggő vezetőnek meg kell tudnia állapítania a követőnek az érettségét és alkalmasságát és ezután a megfelelő stratégiát alkalmazni, hogy a beosztott személyiségéből kihozza a legtöbbet.

 

De végülis mi a legjobb vezetési stílus? Hersey and Blanchard hiábavalónak találták, hogy egyetlen egy választ találjanak a kérdésre. Hiszen minden az adott szituációtól függ, ezért is dolgozták ki együttes erővel a helyzetfüggő vezetés modellt.

A helyzetfüggő vezetés lényege abban rejlik, hogy a vezető megtalálja a megfelelő vezetési stílust a megfelelő emberhez. Ez függ a beosztott alkalmasságától és fejlettségétől. Ezután a vezető többé már nem főnök, a vezető inkább partner.

Ha szeretnél mélyebben elmerülni a helyzetfüggő vezetés rejtelmeiben gyere el következő Fiatal Vezetők Akadémiája modulunkra 2019. február 22-én és Be smart!

Részletek ITT!

 

Forrás:

Rhea Blanken, “8 Common Leadership Styles,” The Center for Association Leadership

Ken Blanchard, “Situational Leadership II: Prepare to lead differently,” The Ken Blanchard Companies

St. Thomas University

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*