Work & Life: Önvezérelt tanulás

Viki | 2017-08-07

 

„Még nem esett, amikor Noé megépítette a bárkát.”

 

A digitális forradalommal átrendeződik a munkaerő piac és ez teljes egészében megváltoztatja a munkavállalásról eddig kialakított képünket.Erre a változásra a korábbi generációk tapasztalata nem, vagy csak kismértékben képes felkészíteni a jelen kor fiataljait.

Sir Ken Robinson talán a legismertebb TED előadásában azt javasolja, számoljunk utána, hogy a mi gyermekünk kb. mikor megy majd nyugdíjba. Egy, most egyetemre járó magyar fiatal kb. 2082-ben(!), ha a korhatár nem emelkedik, ami szinte lehetetlen. Ha ehhez az adathoz hozzá vesszük, hogy jelenleg kb. 2035-ig tudjuk megjósolni előre azokat a változásokat, amelyek a digitalizációval kapcsolatba hozhatóan történnek majd világunkban, akkor könnyű belátni, hogy a legfontosabb dolog, amire egy mai fiatalt fel kell készítenünk az az, hogy képes legyen önállóan tanulni, hogy az élete során tapasztalt változásokra tudjon folyamatosan reagálni.

 

Az érintettek csoportja

1,8 millió 15 és 29 év közötti fiatal él ma Magyarországon, a 31%-uk (kb. 542.000 fiatal) azönállóság szempontjából a tehetetlenek csoportjába tartozik. Ők vannak leginkább kiszolgáltatva a változásoknak, mert nincsenek stratégiáik az alkalmazkodásra.  Csak 21%-uk rendelkezik (kb. 362.000 fiatal) olyan potenciállal, akik közül kikerülhetnek a jövő változáshozói[1].Ez a probléma azonban nem csak a gyerekeinket érinti, a legtöbben ugyan ezzel a dilemmával szembesülünk a saját karrierünk tervezése során.

 

Megoldások

Ha nem akarunk lemaradni és kiszorulni a munkaerő piacról, olyan szemléletet és tanulási stratégiákat kell elsajátítanunk, amelyek segítenek bennünket abban, hogy időben elkezdjünk felkészülni a változásokra.

Tudd, hogy mit akarsz!

Az emberek egy része könnyen megtudja mondani, hogy a cége vagy munkahelye milyen célokkal és lehetőségekkel rendelkezik az elkövetkező egy évben, néhányan akár 2-3 éves intervallumban is ismerik a legfontosabb irányokat és vannak azok, akik évente néhányszor kapnak olyan iránymutatásokat, amelyek alapján látják az előttük álló feladatokat. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy még azok az emberek, akik rendszeresen dolgoznak vállalati stratégiákkal azok sem nagyon néznek rá a saját céljaikra és lehetőségeikre, ha erre nincsenek valamilyen formában rákényszerítve.

Ha a céged, vagy az állásod nem hoz olyan helyzetbe, hogy idődről-időre gondolkodj a jövődön, akkor magad kell, hogy ezt megtedd!

Egy kedves étteremtulajdonos barátom mondta egyszer, hogy azért kell kiírnia nagybetűkkel a kirakatba, hogy mi mennyibe kerül mert, az étterem olyan helyen van és olyan ránézésre a bútorzata, hogy nagyon sokan nem mertek bejönni, félve, hogy nem tudják megfizetni azt. Sajnos ez igaz abban az esetben is, ha az embereket arról kérdezed, miért nem keresnek fel egy jó szakembert: coachot, terapeutát, ha úgy érzik megrekedtek vagy csak nem látják tisztán, hogy, hogyan tovább. Az emberek, ezt olyan megfizethetetlen luxusnak tekintik, amire nincsen pénzük, mások pedig egyszerűen még mindig rossz beidegződéssel attól tartanak, hogy kinevetik őket, ha kiderül, hogy egy szakemberrel dolgoznak együtt. Nem tesznek ilyet az emberek, akkor, ha például fogorvoshoz mennek egy fogfájással vagy tanácsadóhoz nyugdíjkérdésekkel, de a coach vagy terapeuta az más. Vajon miért?

Az elkövetkező 10 évben olyan változások előtt állunk a digitalizáció következében, amely változások teljes egészében megfogják változtatni a most ismer világunkat. Erre a változásra nem csak a gyermekeinket magunkat is fel kell készíteni, már csak azért is, mert a gyermekeink nem csak a szavainkat nézik, hanem tetteinket is.

Mikó Gábor

 

[1] MÁSODKÉZBŐL Magyar Ifjúság 2012; http://kutatopont.hu/files/2012/02/Magyar_Ifjusag_2012_MASODKEZBOL.pdf (utolsó hozzáférés 2017. június 29.)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*