Programunk a női vezetői lét kérdéseit járja körül.
Fővédnöke: Ránky Katalin, aki 17 évig volt a L’Oreal ügyvezetője

noi2

 

NŐI VEZETŐK AKADÉMIÁJA

• Ki vagyok? Nő vagy vezető?
• Miből fakad az erőm?
• Hogy kovácsoljak a nőiségemből előnyt?
• Anya, feleség és vezető…. mi ezzel a gond?
• Miért van az, hogy életem más területein nem okoz gondot nőnek lennem?
• Minden ujjamon egy feladat, de kinek van erre ideje?
• Valóban a ruha teszi a nőt?
• Meddig tudatos és honnan ösztönszerű a nő, ha vezető?
• Valóban másként kell megszólalnom női vezetőként?

 

Ha Te is ilyen kérdésekre keresed a választ, vagy még nem mindre tudod a saját válaszod, akkor várunk Téged személyre szabott megoldásainkkal!

A Női Vezetők Akadémiáját azért hoztuk létre, mert hisszük, hogy a nők nagyban hozzájárulnak a vállalat sikeréhez, de sokszor nem találják az egyensúlyt női létünk és a vezetői lét között. Így vagy nem elég magabiztosak és nem jutnak vezetői pozícióba vagy gyakran férfias attitűddel próbálnak érvényesülni…. pedig 16 vezetői tulajdonságból 15-ben a női vezetők jobban teljesítenek, mint a férfiak. Egyértelmű hát annak fontossága, hogy vezetői pozíciónkban is maradjunk nők és ne férfiasodjunk el, hisz, ezáltal válhatunk hiteles női vezetővé! Érdemes egységet teremteni a megjelenésünk, vezetői küldetésünk és stílusunk, a nőiséghez való viszonyunk, és kommunikációnk közt. Mindez segíti az ön-azonos, magabiztos és eredményes vezetői szerep kialakítását, hogy saját értékeink mentén vezessünk, nőként.

A program felépítése

Abban hiszünk, hogy a változáshoz, a tudatos életvezetéshez, vezetői munkához, a női szerepek teljes megéléséhez sok befektetett energia szükséges. Mindenkinek saját magának érdemes megdolgoznia, hogy a hallott információk, módszerek, iránymutatások, egy mentor tapasztalatai mit is jelentenek számára, hogyan is integrálhatóak a saját életébe, a saját személyiségéhez.
Ezért olyan fejlesztési lehetőségeket kínálunk, melyek személyre szabott igények mentén képesek biztosítani számodra egyéni fejlődésedet.
A program indulását egyéni 1 órás orientációs konzultáció előzi meg, mely során a megismert egyéni, aktuális helyzetre tanácsadónk egy személyre szabott programtervet kínál a választható fejlesztési elemekből.
Az orientációs konzultációt díjtalanul veheted igénybe.

További részletekért keresd Bite Barbarát.

bite.barbara@coachingteam.hu +36-20-9815-871

 

Választható fejlesztési elemek

A módszertan, mellyel dolgozunk sokszínű, ahogy a női szerepeink is.
Dolgozunk 21. századi kognitív modellekkel, tréningeken megszokott helyezet gyakorlatokkal, azonban a kreatív eszközöket, az észlelés, érzékelés több dimenzióját is beemeljük. Mivel a coaching és mentoring eszköztárát tartjuk a leghasznosabbnak, ezért a vezetői tanácsadáson túl egyéni coaching és mentoring folyamatokat is ajánlunk. Hisszük továbbá, hogy a hitelesség megteremtéséhez elengedhetetlen a külső megjelenés is, így kínálatunk kiterjed stílus tanácsadásra és üzleti, illetve magán fotóportfolió elkészítésére egyaránt. Tanácsadói, tréner tapasztalatunk a vezetői létben, a vezetővé válásban széles körű. Coachként számtalan coaching irányzatot ismerünk, mint például Gestalt alapú, tranzakcióanalízis alapú, pszichodramatikus elemeket alkalmazó és megoldásfókuszú coaching.
Mentorunk Ránky Katalin, személyében egy hiteles, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, nagy tudású, képzett mentort köszönthetünk, aki egyben a program fővédnöke is.
Stílus tanácsadónk Londonban képződött stílus coach és tanácsadó.
Fotósunk a női vezetői létet adta fel és valósította meg saját vállalkozását immár 4 éve.

 

Nőiség témái – egyéni tanácsadás formájában

 

1. Női szerepek

1esA modul célja a különböző női szerepekben lévő erőforrások feltárása, tudatosítása és kiaknázása. A modul 3 lépésben, egyedi módszerrel és különböző kreatív eszközökkel tárja fel azokat a készségeket és képességeket, amelyek segítségével sikeres és hatékony vezetővé válhatnak a résztvevők. A nőiesség pozitív megélésének megteremtése, a szerepek definiálása és elemzése egy olyan önismeretet ad, amely hozzá segíti a résztvevőket szerepeik és munkájuk tudatos irányításához.

 

2. Női egyensúly

2esA női szerepek és a vezetői lét összehangolása, harmónia és egyensúly megteremtése.
A modul célja: egy olyan állapot fenntartása, megtervezése, ami a részvevőknek komfortos, amire ők maguk azt tudják mondani, hogy elégedettek vele. Az egyensúly egyedi, azonban az mindenkinek a saját felelőssége, hogy a környezeti adottságokat figyelembe véve a számára leginkább megfelelő beosztást megtalálja, és azt fenntartsa, működtesse.
Hogyan hat egymásra a munka és a magánélet?

Tanulási lehetőségek, best practice átültetése a munkából otthonra és fordítva. Női időgazdálkodás. Segítségkérés és bevonás.

 

3. Stílusos női vezető

3asVezető nőként nem mindegy, milyen megjelenésünk a mindennapokban, egy fontos megbeszélésen vagy az előrejutásunk szempontjából fontos környezetben. Cél a magabiztos, igényes, az egyéniségedet tükröző, az üzleti világban elfogadott megjelenés kialakítása.

Az 1 órás egyéni stílus coaching alkalmakon a részvevőnek lehetősége van egy bevásárló központban történő személyre szabott stílus tanácsadás igénybevételére egy adott témában. További találkozókra is lehetőség van külön díjazás ellenében

 

Vezetői lét témái – egyéni tanácsadás formájában

 

4. Női vezetői jelenlét

4A női vezetői létben sokan alul pozícionálják magukat, mások inkább férfias viselkedéssel szeretnék elérni céljaikat. Hogy vezetőként mi megy könnyebben – inkább passzív vagy agresszív viselkedést láttatunk magunkról -, hogy milyen módon választjuk meg kommunikációs stílusunkat, az mind jó részt személyiségünkből fakad. Azonban létezik tanulható, nőként magabiztosságot és egyben eleganciát adó kommunikációs és viselkedési forma. Ez az asszertívitás.

A modulon olyan asszertív kommunikációs modell és viselkedési tárház elsajátítására kerül sor, mellyel vezetőként hatékony önérvényesítéssel és másokra való tekintettel lesznek képesek a női vezetők céljaikat elérni.

 

5. Női vezetői szerep

5os
Vezetni nőként. A modul a női szerepek közül a vezetői szerep tudatosítására fókuszál: a női szerepek közül a vezetői szerepbe integrálja mindazt, amit az előző modulok során a résztvevők megtapasztaltak saját helyzeteikről, erejükről, dilemmáikról. Cél a tudatosítás. Vezetői funkciók, stílusok, kötelességek tudatosítása, hogy hogyan lehetünk eredményes női vezetők.

Az alábbi kérdések segítenek beépíteni a megtapasztaltakat a vezetői szerepbe:
• Mi vezetőként a küldetésem? Milyen célokat fogalmaztam meg magammal szemben?
• Mik az értékeim? Milyen erősségeimre építhetek?

 

6. Női vezetői én-márka

6osA vezetői létnek immár elengedhetetlen, tudatos eleme, hogy saját personal brandingünket felépítsük. Mindezt hitelesen és ön-azonosan tegyük meg. Az építkezés lépéseit, a használható személyes és online eszközöket érdemes egyaránt ismernünk vezetőként és magunkra nézve jól bánni velük. Mindez vezetőként hitelesen önismeretünkre, vezetői küldetéstudatra épülhet. Na de hogyan csináljuk a gyakorlatban? – ezt járja körül a női vezetői én-márka tanácsadói téma.

 

 

 

Mentoring Ránky Katalinnal

mentoringA mentor valamilyen vonatkozásban (akár szakmailag, akár vezetőként, akár mindkettőben) az adott területen kompetens személy. A mentor kíséri a résztvevőt a megoldáskeresésben, tanácsaival, konkrét segítségnyújtással támogatja őt, hogy megtalálja saját helyzeteire a legjobb megoldást, segít a tapasztalatok feldolgozásában is. A mentoring eseti jelleggel is kiváló eredményt hoz.
A mentor valamilyen vonatkozásban (akár szakmailag, akár vezetőként, akár mindkettőben) az adott területen kompetens személy. A mentor kíséri a résztvevőt a megoldáskeresésben, tanácsaival, konkrét segítségnyújtással támogatja őt, hogy megtalálja saját helyzeteire a legjobb megoldást, segít a tapasztalatok feldolgozásában is. A mentoring eseti jelleggel is kiváló eredményt hoz.
A mentoring alkalom 1 órás, és a fejlesztés során 1 alkalommal vehető igénybe. További találkozókra is lehetőség van külön díjazás ellenében.
Ránky Katalin – a program fővédnöke – szívesen, élvezetesen és hatékonyan adja át tapasztalatait női vezető társainak a mentoring során.

 

Egyéni coaching folyamat

egyeniA coaching lényege, hogy nem ad tanácsot, hanem a saját erőforrásaira támaszkodva támogatja a résztvevőt a fejlődésben, kérdésekkel irányítva a folyamatot. A coaching a jelenre és a jövőre koncentrál. Nem az a célja, hogy feltárja a résztvevő személyiségét, hanem az, hogy ösztönözze és támogassa személyes és szakmai fejlődését. A folyamat során tükröt kap a résztvevő, amely fejleszti önismeretét és több oldalról megvilágítja a problémáját. Mivel a coach érzelmileg nem vonódik be, ezért a közös munka során új perspektívákat tud kínálni, melynek eredményeként változik a résztvevő szemlélete, viszonya a problémához és megtalálja a saját útját a megoldás felé.
A coaching ülések 1 órásak, és a fejlesztés során 5-10 alkalommal vehetők igénybe.

 

Fotózás Furulyás Krisztával

fotozasEgy jó portré fotó erősíti az önbizalmat, közvetíti a mondanivalónkat. Legyen szó akár magáncélú, akár üzleti portré. Különböző céllal készülnek ugyan, de az elvárás mindkettőnél ugyanaz. A siker. A szó legjobb értelmében.
Siker az, ha saját magunkkal szemben stabil az önbizalmunk, ha szeretteink büszkék ránk, ha álláskeresőként bizalmat, információt sugárzunk, ha vezetőként – pozíciónkat megerősítve- rátermettséget közvetítünk.
A fotózás 2 órát vesz igénybe, stúdióban vagy szabadon választott környezetben.


KIK VAGYUNK?

Coachok, trénerek, anyák, feleségek, projektvezetők, lányok, álmodozók, mentorok, profik, kvalifikált szakemberek, különböző szakmai területekről, vezetői tapasztalattal, multinacionális háttérrel, de legelső sorban NŐK…, akik küldetésüknek tekintik a női vezetőket kísérni, támogatni saját vezetői létük megtalálásában.

 

Bite Barbara
Bite Barbara – Coaching Team Kft. ügyvezető igazgató -business coach, tréner, vezetői tanácsadó

Élsportolói múlttal kerültem az üzleti élet pörgős világába. A kereskedelem minden csínját-bínját kitanulva, rövid időn belül vezetői pozícióba kerültem, ahol több mint hét évet töltöttem el.

Engem sem kerültek el mindazok a menedzseri problémák, mellyel minden vezető küzd, függetlenül pozíciója és szakterülete milyenségétől.

Szakmai tudásomat a Külkereskedelmi Főiskola, a Közgazdaságtudományi Egyetem illetve a Business Coach Akadémia, a Samling team- és csoportos coach képzés, a GROW tréner képzése és számos szakmai továbbképzés elvégzése garantálja.

 

 

 

 

T.Annamaria_4zet
Tóth Annamária – business coach, life coach, tréner, szervezetfejlesztő, szakmai vezető

Az első munkahelyemen rövid időn belül 20 ember vezetése lett a feladatom, projektvezetőként, ami el is indított az úton – hogyan tud egy vezető, akár fiatalként, akár nőként eredményesen működni, és magából, a csapatából a legjobbat kihozni. Ezután tanácsadóként, trénerként már 10 éve, 5 éve coachként dolgozom ezen, vezetőket, csapatokat támogatva. A tapasztalatom, hogy egy fejlesztési folyamat akkor tud igazán hatással lenni, és valódi hozzáadott értéket teremteni, ha alapja a bizalom, felelősség, bátorság, tudatosság. Ezekről elrugaszkodva mindenki meg tudja találni saját legjobb megoldását.
Az üzleti területen túl a női – férfi kapcsolódások, önismeret fejlesztését a Párkapcsolati Társasjáték program vezetésével segítettem, közel 100 résztvevő részére.
Általános szociális munkásként, aztán szociálpolitikusként végeztem az ELTE-n. Majd pályaorientációs konzulens, projektmenedzsment, pályázatírói, multiplikátor végzettségeket szereztem. A tréner és coach képzésem főbb állomásai eddig: Samling Solution Coach képzés, majd Team és Csoportos coach képzés, SolutionSurfers Teamcoach képzés. Jelenleg PCC akkreditációra készülök. A Gestalt szemlélet, a pszichodráma, playback és kreatív eszközök is közel állnak hozzám.

 

 

IMG_1121_kicsi
Gallen Rita – angol nyelvi coach, life coach, tréner

A coachingban számomra az a legfontosabb, hogy átadjam a személyes és szakmai fejlődésbe vetett hitemet az ügyfeleimnek, hogy megtalálják az életfeladatukat, és a szenvedélyüket és minél teljesebb életet élhessenek. Nyelvi és üzleti coachként, illetve női önismereti tanácsadóként holisztikusan közelítem meg a folyamatokat: a sok-sok szerepében megfelelni vágyó Embert szeretném segíteni a küzdelmeken, sikereken, kudarcokon, örömteli eseményeken keresztül.

Bölcsész és külkereskedelmi közgazdász diplomával rendelkezem. Első business coach oklevelemet 2012-ben szereztem meg, és tudásomat Master Coach és Trénerképző kurzusokon mélyítettem. Szívesen használok dráma-, és NLP technikákat a munkám során.

 

 

 

Siklós Barbi2
Siklós Barbara – Business coach, stílus coach, image tanácsadó

Mindig is szerettem és a mai napig szeretem figyelni az embereket, viselkedésüket, öltözködésüket és elábrándozni arról, miként lehetne belőlük kihozni a legtöbbet, más színű vagy más fazonú ruha kiválasztásával, hajuk átalakításával, sminkkel, önbizalom „injekcióval”.

Már gyerekkoromban foglalkoztatott a divat, a smink. Megvolt hozzá az érzékem. Mára a velem született, ösztönös tudást ötvözöm a megszerzett tudással. Business Coach diplomámat 2010-ben a Business Coach Akadémián, Stílus Coach diplomámat 2011-ben a londoni Style Coach Institute™-ben szereztem meg, coaching tudásomat, stílustanácsadói ismeretekkel, technikákkal kombinálva ezáltal.

 

 

 

ránky
Ránky Katalin – mentor

Ránky Katalin vezette be a L’Oréalt Magyarországon, 17 évig a multinacionális cég vezérigazgatója volt. Nem csak egy cég, egy piaci rész, a gazdaságos működés kialakítása volt a kihívás, hanem képzett motivált csapat felépítése, fejlesztése, a kollégák segítése egyéni céljaik elérésében is.

„A vezető szerep tanulható és tanítható! Tehetség kell hozzá, szorgalom és szerencse. De talán a legfontosabb, hogy kell egyfajta iránymutatás, egy tapasztalt, már sikeres nőtől. Akár cégen belül akár kívül, de szükség van tapasztalatátadásra valakitől, akinek mar sikerült.
Pályám fontos lépése az Unesco – L’Oréal, Nők és a Tudomány díj. Segítségemmel jelentősen felgyorsult az olyan nők szakmai előmenetele, akik ösztönzést, elismerést, segítséget kaptak, így tudatosabban oldottak meg egyéni vagy munkahelyen előforduló problémákat, konfliktusokat. Mentorálási tapasztalataim ugyanezt bizonyítják.”

 

furulyas_krisztina
Furulyás Krisztina – fotós

A fotózás régóta az életem része, de közgazdász diplomával a kezemben az egyenes út a bankszférába vezetett. Sok sikeres év után, 2012-ben sikerült megvalósítanom az álmom is és hivatalosan elindult a fotós pályafutásom.

Szeretem az embereket, szeretem fotózni az embereket, szeretem látni az örömöt és magabiztosságot, amit már maga a fotózás, illetve az elkészült képek látványa nyújt. Legyen az egy elkapott pillanat vagy egy gondosan és előre megtervezett portfólió része.  Elsősorban magáncélú, illetve üzleti portréfotózásra specializálódtam.

 


 

DÍJAZÁS

Orientációs konzultáció: Díjmentes
Tanácsadás nőiség témákban: 45 000,-Ft/1 alkalom (2 óra)
Tanácsadás női vezetői lét témákban: 45 000,-Ft/1 alkalom (2 óra)
Mentoring: 50 000,-Ft/alkalom (1 óra)
Coaching: 200 000,-Ft/ 5 alkalom (5×1,5 óra)
Stílus tanácsadás: 25 000,-Ft/óra
Fotóportfólió: 50 000-Ft/10 db utómunkával ellátott kép, sminkes és fodrász részvételével

Áraink 1 főre értendők és az ÁFA-t nem tartalmazzák.

***

A fejlesztés helyszíne: 1118 Budapest, Bozókvár u. 12.
Jelentkezés és további információ:
Bite Barbaránál: bite.barbara@coachingteam.hu +36-20-9815-871

Referenciáink

 

nva