ISG

ISG

Az ISG Personalmanagement a közép-kelet-európai térség vezető tanácsadó cége, 26 országban, több mint 50 irodával, közel 600 munkatárssal.

A magyar iroda professzionális, széles körű támogatást nyújt a teljes HR-portfólióban: Executive Search, Keresés-Kiválasztás, Szervezetfejlesztés, Assessment/Development Center, Tréning, Coaching, Outplacement, Szervezetdiagnosztika, Piacmonitoring területen. Munkatársaink tapasztalataikkal, felkészültségükkel sikeresen szolgálják ki Ügyfeleink igényeit Felső- és Középvezetői szinttől Specialista szintig.

Generalistaként dolgozunk a piac különböző szegmenseiben: telekommunikáció, informatika, autóipar, termelés/gyártás, bank-pénzintézet-biztosító, FMCG, pharma, élelmiszeripar, energetika, olajipar, elektronika, szállítmányozás és műszaki kereskedelem.

Felajánlásuk a nyertesnek: Management diagnosztika – AON-Cut-e komplett diagnosztikai csomag (kérdőívek és tesztek kombinációja)

 

Profiles International Hungary

PROFILESA Profiles International Hungary célja, hogy a kiválasztásban, értékelésben és fejlesztésben is kiválóan használható tesztjeivel hozzásegítse az egyéneket és a vállalatokat ahhoz, hogy kisebb ráfordítás mellett nagyobb teljesítménnyel és haszonnal működjenek. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy mindenki a számára megfelelő pozícióba kerüljön, és személyre szabott fejlesztésben részesüljön, legyen szó beosztottról vagy vezetőről. Leginkább azonban ezzel tudnánk bemutatkozni:  „Mindennel foglalkozunk, ami az ember”.

Az elmúlt években kutatásainkban nagy hangsúlyt fektettünk a munka világában egyre nagyobb arányban jelen lévő Y generációs munkavállalók megismerésére, és arra, miben térnek el egymástól az X és Y generációs vezetők. Éppen ezért szívügyünk a fiatalok támogatása.

Minden díjazottnak vezetői kompetencia-felmérést ajánlanak fel egy másfél órás személyes visszajelzéssel, az egyéni fejlesztési fókuszok összeállításával.

 

Y2Y

A Y2Y azzal a célkitűzéssel jött létre, hogy segítse az Y generáció integrációját a hazai munkaerőpiacon. Tagjai professzionális üzleti coachok, szintén az Y generációból, akik saját korosztályukra specializálódtak, élhető munkahelyekért küzdenek szervezet- és folyamatfejlesztéssel, egyéni és teamcoachinggal. Blogjuk a világ 14. legolvasottabb üzleti coaching blogja.

A nyertesnek egy 6 alkalmas egyéni coaching folyamatot ajánlanak fel.

 

 

Persolog

A persolog célja, hogy az alkalmazottak fejlesztésével segítse a cégeken és szervezeteken belüli együttműködést. Kiadóként és akadémiaként, kiértékelési és tanulási eszközökkel és képzésekkel segítjük elő a szervezetfejlesztési munkát a tréning, a kiválasztás, és a coaching területén.

Legsikeresebb eszközünk, a persolog Viselkedésprofil (D.I.S.C.) segít önmagunk és mások jobb megértésében. A négy fő viselkedési tendencián túl, a modell 20 specifikus viselkedésmintája a személy egyéni kiértékelésére, és jövőbeni hatékonysági stratégiáinak fejlesztésére ad lehetőséget.

Részletek itt: www.fb.com/persolog.hu és itt: www.bit.ly/autorizacio

D.I.S.C. Személyiségprofil elemzést és tanácsadást ajánlanak a pályázat nyertesének. Az eszköz önmagunk és mások jobb megértésében, valamint vezetői készségek fejlesztésében is rendkívül hasznos.