Persolog

A persolog célja, hogy az alkalmazottak fejlesztésével segítse a cégeken és szervezeteken belüli együttműködést. Kiadóként és akadémiaként, kiértékelési és tanulási eszközökkel és képzésekkel segítjük elő a szervezetfejlesztési munkát a tréning, a kiválasztás, és a coaching területén.
Csak Németországban több mint 5000 persolog által minősített tréner és HR menedzser dolgozik a tudományosan megalapozott eszközeinkkel. Öt kontinensen 14 partnerrel dolgozunk együtt és 2016 óta Magyarországon is jelen vagyunk.
Legsikeresebb eszközünk, a persolog Viselkedésprofil (D.I.S.C.) segít önmagunk és mások jobb megértésében. A négy fő viselkedési tendencián túl, a modell 20 specifikus viselkedésmintája a személy egyéni kiértékelésére, és jövőbeni hatékonysági stratégiáinak fejlesztésére ad lehetőséget.

 

ISG

ISG

Az ISG Personalmanagement a közép-kelet-európai térség vezető tanácsadó cége, 26 országban, több mint 50 irodával, közel 600 munkatárssal.

A magyar iroda professzionális, széles körű támogatást nyújt a teljes HR-portfólióban: Executive Search, Keresés-Kiválasztás, Szervezetfejlesztés, Assessment/Development Center, Tréning, Coaching, Outplacement, Szervezetdiagnosztika, Piacmonitoring területen. Munkatársaink tapasztalataikkal, felkészültségükkel sikeresen szolgálják ki Ügyfeleink igényeit Felső- és Középvezetői szinttől Specialista szintig.

Generalistaként dolgozunk a piac különböző szegmenseiben: telekommunikáció, informatika, autóipar, termelés/gyártás, bank-pénzintézet-biztosító, FMCG, pharma, élelmiszeripar, energetika, olajipar, elektronika, szállítmányozás és műszaki kereskedelem.

 

Profiles International Hungary

PROFILESA Profiles International Hungary célja, hogy a kiválasztásban, értékelésben és fejlesztésben is kiválóan használható tesztjeivel hozzásegítse az egyéneket és a vállalatokat ahhoz, hogy kisebb ráfordítás mellett nagyobb teljesítménnyel és haszonnal működjenek. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy mindenki a számára megfelelő pozícióba kerüljön, és személyre szabott fejlesztésben részesüljön, legyen szó beosztottról vagy vezetőről. Leginkább azonban ezzel tudnánk bemutatkozni:  „Mindennel foglalkozunk, ami az ember”.

Az elmúlt években kutatásainkban nagy hangsúlyt fektettünk a munka világában egyre nagyobb arányban jelen lévő Y generációs munkavállalók megismerésére, és arra, miben térnek el egymástól az X és Y generációs vezetők. Éppen ezért szívügyünk a fiatalok támogatása.

 

CX-Ray

A mérőeszközökkel és adatelemzéssel foglalkozó CX-Ray 2014-ben azért jött létre, hogy a szervezetfejlesztést és az ehhez kapcsolódó méréseket szoftveresen támogassa, mivel így nagyon gyorsan kaphatnak visszajelzést a HR-esek és a menedzserek, az alkalmazottak közül egyszerre mindenkitől. Csapatuk adatelemzőkből, agilis szoftverfejlesztőkből és szervezetpszichológusokból áll. Termékük a hálózattudomány, a big data elemzés és cutting-edge interface design egyedi kombinációjának eredménye. Hisznek az adat-vezérelt szervezetfejlesztésben.

 

Impact Works

Az Impact Works egy kommunikációs műhely, amely egyéneknek és szervezeteknek segít abban, hogy üzeneteiket meggyőzően kommunikálva, hatást gyakoroljanak a világra.

Legyen szó kommunikációs tréningről, komplex szervezetfejlesztésről vagy Employer Branding kampányról, tudjuk, hogy mindenki számára fontos, hogy egyedi igényeire személyre szabott megoldásokat kapjon. Éppen ezért a trénertől a PR szakértőig, az improvizációs színésztől a szervezetfejlesztőig, széles szakmai háttérrel bír a csapatunk, akik az elmúlt években négy kontinens, 19 országában nyújtottak szolgáltatásokat Fortune 500 vállalatok több száz vezető kollégájának.

Az Év Fiatal Vezetője díj támogató partnereként, az Impact Works személyre szabott kommunikációs felkészítést nyújt egy döntős részére. A különdíj győztese az Impact Works prezentációs és public speaking executive programján vehet részt.