RESILIENT & ONLINE – Reziliencia Virtuálisan

 
Kulcsüzenetek
A reziliencia olyan mindenkiben ott rejlő, komplex, több dimenziós képesség, mely tanulható és fejleszthető.
A belső hozzáállás és magatartásváltozás feltétele az alapos önreflexió, ami lehetővé teszi a jelenlegi helyzet bátor megélését.
A reziliens személy mindennapjainak aktív alakítója, képes a változásokat, akadályokat, válságokat lehetőséggé formálni, a kihívást jelentő helyzeteket átkeretezni.

 

A tréning célkitűzései

Az egészségesebb és teljesebb élet, a pozitív érzelmi egyensúly egyik kulcsa, hogy a változásokat aktívan alakítsuk, ezáltal csökkentve a kihívások okozta negatív hatásokat.

Az online reziliencia program célja a résztvevők pszichikai ellenállóképességének növelése, belső erejük forrásainak azonosítása a személyes sikereik és objektív mérőeszközök által. Az erőforrások tudatosítása mellett cél a mindennapokban is megvalósítható akciók kidolgozása az egyensúlyi állapot megtartása érdekében, amit az akadályt jelentő helyzetek során is meg tudnak őrizni.

Konkrét akciótervvel felszerelkezve a résztvevők képesek lesznek az aktuális, kihívást jelentő élethelyzeteikre megoldásokat találni.

 

Főbb tartalmi elemek

A bevezető ismerkedés után gyakorlati példákat veszünk sorra, melyek segítik az ezt követően bemutatandó reziliencia-koncepció feldolgozását.

Az egyéni sikereket áttekintve azonosítjuk azokat a személyes erőforrásokat, melyek a képzésen bemutatott technikákkal együtt komplex védőbástyaként működő immunrendszert alkotnak a mindennapi kihívásokkal történő megküzdéshez.

Objektív mérőeszköz alkalmazásával azonosítjuk a résztvevők elhelyezkedését a reziliencia skálán (Connor—Davidson Reziliencia Skála), majd a pozitív pszichológia és megoldásközpontú módszertan segítségével a mindennapokban is jól használható eszközökkel, technikákkal ismertetjük meg a résztvevőket (életút térkép, belső hálanaplózás, hajtóerő elemzés, relaxációs technikák).

A tudásátadás kis és nagy csoportos formában, valamint egyéni helyzetek csoportos coaching módszertannal való feldolgozásával és tréneri prezentációval történik.

Az online workshopot egyéni akcióterv kidolgozásával zárjuk.

 

Jelentkezés

IDŐPONT 9.00-12.30 vagy 13.00-16.30
HELYSZÍN ZOOM Coaching Team tréningterem
ÁR 35 000,-Ft+Áfa
MAXIMUM LÉTSZÁM 8 fő

 

További információ

Buta Kinga

Junior tanácsadó, Tréner
Munka- és Szervezetpszichológus,

buta.kinga@coachingteam.hu
+36-20-271-8963

 

 

 

mattis massa dapibus elementum elit. amet,