Mi a szupervízió?
Az önreflexió kialakításának egyik leghatékonyabb eszköze, segítségével képessé válunk a különböző szerepeinkben átélt helyzetekből tanulni és ezen keresztül folyamatosan fejlődni.

Kiknek ajánlott?
A szupervízió elsősorban azoknak ajánlott, akik maguk is emberekkel dolgoznak, legyenek, azok beosztottak, munkatársak, a cég vagy szervezet ügyfelei, beszállítói stb. A szupervízió résztvevői lehetnek egyének vagy teamek.

Hogyan dolgozunk?
A szupervízió abban segíti a szupervizáltat, hogy meglévő ismereteit, erősségeit tudatosítsa, az önreflexió által tanuljon tapasztalataiból. Támogassa őt abban, hogy belső motivációja alapján hozzon döntéseket, cselekedjen, ehhez szükség szerint erősíti önismeretét, tudatosítja érzéseit, a döntései mögött meghúzódó igényeit és elvárásait. A szupervíziót leginkább egy beszélgetésként kell elképzelni, ahol, ha szükséges a szupervizált személyiségéhez, kérdéséhez, dilemmájához leginkább passzoló kreatív eszközökkel is dolgozunk.

Egyéni szupervízió
Vezetőknek, HR szakembereknek ajánlott. A leggyakoribb kérdések a vezetővé válásból adódó nehézségekből, szervezeti szerepből adódó belső és külső konfliktusokból, munka-magánélet egyensúlyából, vagy a kiégésből adódnak.

Team szupervízió
A team szupervízió leggyakoribb kérdései a tagok közötti kommunikációhoz és konfliktusokhoz kötődik, jellemző a ki nem mondott hierarchia harc vagy a vezetővel szembeni ellenállás, a pontatlanul meghatározott vagy értelmezett munkakör.