Blaskó Nikolett

 

 

 

 

 

 

A magyar reklámszakma meghatározó szereplője, a nevéhez köthető ACG pedig az egyik legsikeresebb hazai ügynökség, ami idén 3. alkalommal lett a világ leghatékonyabb független ügynöksége. 2010 óta a Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége alelnöke, felügyelőbizottsági tagja az UNICEF-nek és az Önszabályozó Reklámtestületnek, tagja a HBLF vezetői fórumnak. Elkötelezett a fiatal tehetségek felkarolásában, kiemelten támogatja a nők helyzetbe hozását az üzleti életben, emellett mecénása a hazai kortás designnak, divatnak. Házasságban él, két kislány édesanyja. Versenyszerűen lovagol, díjugrat.

A Forbes Magyarország 2020-as legbefolyásosabb magyar nők listáján a 10. helyen szerepel.

 

Tatár-Kiss Klára

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klára eredendően biológusnak készült, de egy „véletlen” során  magával ragadta a humán erőforrás menedzsment és a szakma iránti rajongása azóta is töretlen. Fiatalon, 26 évesen már a Colgate-Palmolive regionális HR igazgatója volt, ahol első kézből szerzett tapasztalatot a fiatal vezetők kihívásairól. Klára, így több,   mint  19 éves multinacionális hazai és külföldi környezetben szerzett tapasztalattal rendelkező HR igazgató, aki jelenleg a Citibank kelet-európai (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia és Bulgária) HR igazgatója.

Munkája  során kiemelten fontosnak tartja sokszínűséget, a befogadó kultúra megteremtését. Vezetése alatt már háromszor nyerte el a Citibank a Családbarát díjat és a Fogyatékos barát munkahely díjat. Szakmai munkáját és a társadalmi felelősségvállalásban való részvételét 2017-ben a Lifegarden Példakép díjjal jutalmazta. Klára a coaching típusú vezetői szemléletmód szenvedélyes elkötelezettje, aki  maga is gyakorló, EMCC senior practitioner szintű akkreditációval rendelkező coach. Tanulmányait részben Magyarországon, részben pedig az Angliában folytatta, rendelkezik közgazdasági és menedzsment diplomával (Henley Management Collage); fellow CIPD minősítéssel és  többek között NLP master parcitioner végzettséggel. A folyamatos tanulásban és fejlődésben hisz, jelenleg at ELTE Szociológia Doktori Iskola Interdiszciplináris szakán folytatja kutatását és doktori tanulmányait.

Családjával imádnak utazni, kalandozni, jókat enni és társasjátékozni.

 

ENDREI-KISS JUDIT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Telenor Magyarország HR vezérigazgató-helyettese. Pszichológus, szervezetpszichológiai és szociálpszichológiai tanulmányait követően több mint 15 évet töltött el HR-területen vezetőként, például a Shell Magyarországnál, valamint nemzetközi szervezetfejlesztői tanácsadóként és executive coach-ként.

Egy jelentős üzleti transzformációs projektre érkezett a Telenorhoz 2014-ben, két évig globálisan támogatta a Telenor üzleti- és szervezeti átalakítási programjait 13 országban változásmenedzsment tanácsadóként. 2017 novembere óta vezeti a vállalat People divízióját.

Rendkívül fontosnak tartja a fejlesztést, az embereket a középpontba helyező HR megteremtését, és azt, hogy mindezt hogyan lehet összehangolni a stratégiai célok megvalósításával. 2 fiú gyerek- Bálint és Dani büszke anyukája.

 

Németh (Bite) Barbara

 

 

 

 

 

 

Bite Barbara, a Coaching Team társalapítója és ügyvezetője. Az olimpiára készült profi kézilabdázóként, de egy makacs sérülés miatt idő előtt fel kellett adnia a sportot. Marketing szakos közgazdászként a Baumaxhoz került, ahol négy hónap után már vezető pozícióban találta magát, huszonnyolc évesen száz ember dolgozott az osztályán. A gyermekvállalás egybeesett a karrierváltással, amikor coach, tréner és vezetői tanácsadó lett. Azóta is a fiatal vezetők elkötelezett fejlesztője.

A Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) elnökségében 5 éve aktív, 2015-ben elnökként dolgozott a professzionális coaching szakmai ismertségén és elismertségének növelésén.
A Coaching Team ügyvezetőjenként a Példakép Alapítvány 2015-ben a 30 példakép egyikének választotta.
A fiatal vezetői létről és arról, hogy lehet bátran, őszintén és erőszakmentes önérvényesítéssel vezetni beszélt már többek között a TEDxSomlóiSt Women-en és a Vírus Esten is.

 

Csulak Ferenc

csulak-ferenc

Kolozsváron született, ott végezte iskolai tanulmányait. A Temesvári Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát. Mérnöki karriere a Dél- Bánságban indult egy erőmű építésen. Majd Gyalun vízi-, Désen három hő- és egyéb erőműi üzembe-helyezéseken dolgozott.
Kilencvenben az Észak-dunántúli áramszolgáltatónál helyezkedett el.
2017-től az E.ON Románia gáz és villamos hálózati területért felelős igazgatósági tagként és egyúttal a DELGAZ-GRID vezérigazgatójaként dolgozik.
Hobbija a kertészkedés és a kirándulás. Három lány és egy fiú büszke édesapja.

 

Gerendai Károly

 

 

 

 

 

 

Nemesi felmenőkkel rendelkező, értelmiségi családban nőtt fel, azonban szakítva a nagypolgári miliővel már 17 évesen külön költözött és a saját lábára állt. Bár diplomát sosem szerzett, mégis a legelismertebb kulturális, turisztikai és gasztronómiai szakemberek között tartják számon.

1993-ban megalapítja a többszörös nemzetközi díjas Sziget Fesztivált is szervező Sziget Kulturális Menedzser Irodát, melynek 25 éven át volt a vezetője. Nevéhez fűződik az első hazai Michelin-csillagos étterem a Costes is, majd pár évre rá egy újabb éttermet alapított Costes Downtown néven, ami néhány hónapon belül szintén kiérdemelte a Michelin-csillagot. Résztulajdonosa a legnagyobb fővárosi szabadtéri szórakozóhelynek, a Budapest Parknak. 2016-ban megnyitotta és üzemelteti “Budapest Tengerpartját”, a Lupa-tó köré épített strand és sportkomplexumot.

Ezeken túl nevéhez kötődik a WAMP dizájnvásártól, a budapesti óriáskeréken át, a pozsonyi Dunaj Club-ig számos sikeres vállalkozás, de befektetőként a Dorsum Zrt-ben (piacvezető pénzügyi IT szolgáltató) vagy az Oktogon Ventures nevű (startup cégeket finanszírozó) kockázati tőkealapban is feltűnik a neve. A közéletben is aktív, hiszen alapítója és vezetőségi tagja a Szeretem Magyarországot Klubnak, a Médiauniónak, a Pannon Gasztronómiai Akadémiának vagy a Music Hungary Egyesületnek is.
Munkáját számos díjjal jutalmazták: egyebek mellett megkapta a Budapestért Díjat, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje és Tisztikeresztje kitüntetéseket. Megválasztották “Az év emberének”, “Az év üzletemberének” és ” Az év vállalkozójának”, de szerepelt az „50 Legsikeresebb fiatal”, “A Turizmus Top 50 “, A Média 50 legbefolyásosabb személyisége, és „Az 50 legbefolyásosabb magyar”, sőt a Sziget Zrt. többségi tulajdonának eladása után, már a “100 leggazdagabb magyar” kiadványokban is, valamint egyedülálló módon kétszer is megkapta a Pro Turizmo díjat.

 

Dr. Kornai Gábor

kornai_gabor

Közgazdász, ökonometriából doktorált, bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC), az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. alapító-elnöke. 2001 és 2016 között a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán a Vezetési Tanácsadás Tanszék vezetője, tiszteletbeli docens. Dr. Kornai Gábor két ízben is betöltötte a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) elnöki tisztjét, 2009-ben az Év Informatikai Cégvezetőjének választotta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. 2015-ben elsőnek kapta meg a BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozat Tanácsadói Osztálya „Tanácsadói Életműért” díját.

 

Bodor Tibor

 

 

 

 

 

 

2017 január 1-től az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe vezérigazgatója. A Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki karán végzett, majd pénzügyi tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, illetve Nagy-Britanniában, majd karrier útját hamarosan a bank szektor felé vette. A Citibanknál töltött 15 év után 2008-tól az ING Bank magyarországi irodájában, később a hollandiai központjában folytatta. Az európai régió vezetési feladatai után Amszterdamból hazaköltözve a magyarországi iroda vezetésével bízták meg.