PCM®, avagy a zökkenőmentes kommunikáció művészete

PCM®, avagy a zökkenőmentes kommunikáció művészete

PCM®, avagy a zökkenőmentes kommunikáció művészete 770 391 Siklós Barbi

Mi lenne, ha a kezedbe adnék egy eszközt, ami dekódolná az emberek közötti interakciókat? Képzeld el azt a könnyedséget, amit ez jelentene!

A PCM® vagyis a Process Communication Model® nem csupán egy újabb divatos kifejezés a vezetési és a kommunikációs eszközök világában, hanem tényleg az az eszköz, amivel naponta érhetsz el változást, sőt, abban is tud segíteni, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a beszélgetésekből, a különböző helyzetekből, egy-egy napból vagy éppen akár a körülötted lévőkből.

Mi is pontosan az a PCM®?

A PCM® hat különböző személyiségtípuson alapuló kommunikációs modell. Minden egyes típusnak saját(os) kommunikációs stílusa, stresszmintázata és motivációja van. Ezen ismeretek birtokában könnyebben megérthetjük a saját működésünket, mások vonatkozásában pedig hatékonyabban tudunk pl. kapcsolódni, kommunikálni, motiválni.

Miért érdemes ezzel foglalkoznod vezetőként?

Többek között azért, mert vezetőként fontos lehet számodra, hogy olyan produktív munkakörnyezetet teremts magad körül, amiben leginkább meg tud mutatkozni a munkatársaidban rejlő potenciál; amelyben az együttműködést a hatékony kommunikáció és információáramlás is erősíti; és amely inkább kihasználni tudja a különbözőségekben rejlő lehetőségeket.

Az én kíváncsiságom azonnal felébredt, amikor először találkoztam a PCM®-mel.  Rengeteg hozzájárulást látok benne, olyan lehetőségeket, amelyekkel sokkal támogatóbb környezetet teremthetünk – ami manapság egyre fontosabbá válik, szerintem. J

Mint vezető, szinte csak olyan környezetet tudok elképzelni körülötted, ahol a hatékony kommunikáció kulcsfontosságú és a PCM® ebben nyújt kiváló támogatást. Gondolj bele, ha jobban megérted a csapattagjaid egyedi kommunikációs igényeit, belső motivációit, stressztényezőit, milyen mértékben tudod személyre szabni a vezetői stílusodat!? Ezen túlmenően pedig a konfliktusok is könnyebben kezelhetőek, ha tisztában vagy azzal, mi vezet feszültségekhez a csapatban!

Ne álljunk itt meg, mert a PCM ® nem csak a csapatdinamikáról szól!

Vezetőként a saját magad fejlődése is fontos célkitűzés lehet és amikor jobban megérted többek között a saját belső motivációdat és stresszreakciódat, pontosan ebbe az irányba haladsz.

Napjainkban minden a változásról szól, a folyamatos változásról. Vezetőként talán számodra sem könnyű a változások menedzselése a szervezeten belül.  Mit szólnál hozzá, ha a PCM ® segítségével mélyebb megértést és rálátást nyerhetnél arra, hogy várhatóan hogyan reagálnak a munkatársak a változásokra, ami lehetővé teszi egyrészt az erre való felkészülést, másrészt pedig, hogy azt a támogatást add meg nekik, amire szükségük van.

Összességében a PCM ® egy olyan eszköz, amely nem csak a csapat együttműködését javíthatja a kommunikáció hatékonyságán keresztül, hanem a vezető személyes fejlődéséhez és a szervezet növekedéséhez is hozzájárul. Egy igazi gyémánt a vezető kezében!

Ha többet szeretnél tudni a PCM® -ről vagy részt szeretnél venni egy tréningen, látogass el a honlapunkon ide.

Köszönöm, hogy velem tartottál, remélem hamarosan személyesen is találkozunk!

Király Gertrúd

Leave a Reply

*

    X