INGYENES ANYAGOK

DISC teszt

Minden embernek megvan a maga felismerhető viselkedési stílusa, ami megmutatja többek között azt, hogy a munkájuk teljesítése közben hogyan gondolkodnak, milyen úton oldják meg a felmerült problémákat, fejezik ki érzelmeiket és hogyan kommunikálnak másokkal. A DISC az ezekhez kapcsolódó, külsőleg megfigyelhető viselkedési formákat azonosítja, amelyeket a különböző stílusú emberek jelenítenek meg mások felé.

Érzelmi intelligencia (EQ) teszt

Adele B. Lynn (2004) szerint az EQ a képesség, hogy kezelni tudjuk önmagunk érzelmeit és a másokkal való kapcsolatunkat annak érdekében, hogy szándékaink szerint élhessünk és céljainkat elérhessük.  Előfeltétel, hogy tudatában vagyunk saját érzéseinknek, és képesek vagyunk azokat irányításunk alatt tartani, önszabályozni, vagy önuralmat gyakorolni.

Időteremtő tippek

El szoktunk játszani a gondolattal, hogy mi mindent csinálnánk, ha több időnk lenne. A képzeletünkbe sok minden belefér, az időnk azonban egy adott mennyiség, korlátozott. Sok mindent bele kell szorítanunk és sok minden kimarad, amit pedig szeretnénk. Néha azt csináljuk, amit mások várnak el tőlünk, néha azt, amit mi határozunk el. Nem mindegy, hogy mennyire tartjuk kézben az életünket, hogy tervezünk-e, vannak-e céljaink, tiszteljük-e eléggé magunkat, hagyunk-e időt a feltöltődésre.”

Kontrollpont teszt

A sorsod áldozata, vagy a magad ura vagy? Felelősséget vállalsz az életedért? A sikert, vagy éppen a kudarcot azoknak a dolgoknak tulajdonítod, amelyek felett kontrollal bírsz, vagy rajtad kívül álló erőknek – alias sorsnak?
Az, hogy melyik jellemző Rád, nagyban befolyásolja a hosszú távú sikeredet és természetesen az életedet is. Ezt az orientációt vagy irányultságot hívják „kontrollhelynek”.

Mennyire vagy motiváló vezető? - kérdőív

A motiválás, az egyik alap vezetői kompetencia.  Fontos tehát az, ahogy egy vezető motivál vagy adott esetben nem motivál.  Az alábbi, motivációs képességeidet felmérő kérdőív segít azonosítani a csapat motivációjának azon aspektusait, amelyeken javíthatsz.

    X