SZERVEZET DESIGN & FEJLESZTÉS

“The greatest danger in times of turbulence, is not the turbulence, but is to act with yesterday’s logic” – Peter Drucker

A világ gyorsabban változik, mint valaha!

Az emberek milliárdjai kapcsolódnak hihetetlen módon egymáshoz egy példátlan globális hálózatban, ami lehetővé teszi az új ötletek és innovációk szinte azonnali és akadálymentes terjedését. Vegyítsük ezt az „összekapcsoltságot” a gyorsan változó demográfiai trendekkel, a változó értékekkel, attitűdökkel és fogyasztói elvárásokkal, a növekvő politikai bizonytalansággal és a technológia exponenciális fejlődésével, és egyértelművé válik, hogy a következő lesz az egyik legnagyobb történelmi átalakulások évtizede.

A robbanásszerű trendek megkérdőjelezik a régi paradigmáinkat és még fontosabbá teszi a szervezetek számára a gyors reagálást és az alkalmazkodást! Az ilyen exponenciális változás paradigmaváltást igényel a szervezetek felépítésének és irányításának módjában.

(Az uralkodó „tradicionális” szervezetet a statikus, izolált, strukturális hierarchia jellemzi – a célok és a döntésekhez fűződő jogok lefelé haladnak a hierarchiában, a legnagyobb hatalommal bíró testületekkel a tetején. Lineáris tervezéssel és ellenőrzéssel operálnak annak érdekében, hogy értéket teremtsenek a részvényesek számára. A vázszerkezet erős, de gyakran merev és lassan mozog. Ezzel szemben az adaptív szervezetek, (amelyet a stabilitásra és a dinamizmusra egyaránt terveztek) egy ember-központú kultúrában működő csapatok hálózata, amely gyors tanulásban és gyors döntési ciklusokban működik, amelyet innovatív technológia támogat, és amelyet az az erőteljes közös cél vezet, hogy értéket teremtsenek minden érdekelt számára.)

AHOGYAN DOLGOZUNK ...

A Coaching Team-ben szervezetekről, úgy gondolkodunk – legyen az kicsi vagy nagy, vagy akár startup vagy érett szervezet – mint egy interaktív ökoszisztémáról, ahol küldetés vezérelt módon, tiszta stratégiai irányok mentén teremtünk összhangot.

Egy olyan összhangot, amely az emberek, a folyamatok, a struktúrák, a képességek, a teljesítmény, és a kultúra harmóniáján keresztül maximalizálja az üzleti és szervezeti eredményességet. Ebben vagyunk tudatos és kreatív partnerek.”

Együttműködéseinkben fontosnak tartjuk az alapok tisztázását, a jól áttekinthető és a célorientált megközelítést, ezért használjuk a leginnovatívabb eszközöket és megoldásokat a  szervezeti diagnosztika, a küldetés és- stratégia alkotás, a szervezet design,  a kultúra alakítás, a változáskezelés és a képességfejlesztés terén.

KAPCSOLAT

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS ÉRDEKLŐDÉS

TÓTH LAJOS

HR stratéga, executive coach, vezetés és szervezetfejlesztési tanácsadó, üzleti agilitás szakértő

toth.lajos@coachingteam.hu

    X